La ciutadania valenciana selecciona 160 projectes d’inversió mitjançant els pressupostos participatius
Ene 19, 2023

DecidimVLC ha donat a conèixer els resultats de la fase de votació dels pressupostos participatius.  En total han sigut 160 els projectes d’inversió votats directament per la ciutadania, dins del pressupost de 16 milions d’euros assignat per a esta edició, el doble que en anys anteriors.

Esta 7a edició de DecidimVLC ha comptat amb més de 27.800 persones participants que s’han involucrat en alguna de les 3 fases del procés (presentació de projectes, suports i vots). Esta dada representa un increment del 75% de participació de la ciutadania en els pressupostos participatius des de l’inici de la legislatura en 2019. València es converteix així en la ciutat d’Espanya amb major implicació ciutadana en processos de pressupostos participatius.

PROJECTES D’INVERSIÓ VOTATS PER LA CIUTADANIA

Per naturalesa de qui presenta el projecte d’inversió, dels 160 projectes d’inversió que han resultat triats en el procés i que començaran a dur-se a terme a partir de gener de 2023, 125 són propostes realitzades per la ciutadania, 25 són propostes realitzades pels Grups de Treball de les Juntes de Districte i 10 propostes són de l’Ajuntament.

D’acord amb el mecanisme de reequilibri territorial, que compensa amb 3 milions d’euros aquells barris amb un nombre d’habitants menor al del conjunt del districte (amb menys d’1/3 de la població del barri més poblat del districte, segons dades del Padró Municipal de 2021), s’elegeixen 15 projectes, que s’ubicaran als barris del Botànic, La Roqueta, la Fonteta de Sant Lluís, la Punta, el Pla del Remei, Soternes, la Fontsanta, la Llum o Natzaret, per citar-ne alguns.

Per àrees temàtiques dins de les competències municipals, les que compten amb més projectes triats per la ciutadania són Jardineria amb 36, Esports amb 28, Manteniment d’infraestructures amb 24, Serveis Tècnics Centrals amb 21, Obres d’infraestructures amb 14, Cicle Integral de l’Aigua amb 10 i Mobilitat Sostenible amb 9. Més de la meitat dels projectes triats per la ciutadania, un total de 82, tenen l’etiqueta «Missió Climàtica 2030» amb la qual es distingeixen per primera vegada en aquesta edició a aquelles propostes que acceleren els processos de transició cap a una ciutat més saludable, sostenible i habitable, alineats amb les Missions València 2030.

Entradas relacionadas

València presenta el seu sandbox urbà

València presenta el seu sandbox urbà

El Sandbox Urbà de València es concep com un instrument innovador que s'incardina directament amb la Missió Climàtica València 2030, la qual persegueix que la ciutat aconseguisca la neutralitat climàtica l'any 2030. Amb aquest objectiu en ment, l'Ajuntament de...

leer más
València ja té un Pla Verd i de la Biodiversitat Urbana

València ja té un Pla Verd i de la Biodiversitat Urbana

La ciutat disposarà d'un pla estratègic en infraestructura verda i biodiversitat per primera vegada en la història València ja disposa de Pla Verd i de la Biodiversitat Urbana, un document de diagnòstic i planificació estratègica de polítiques verdes fins a 2050. El...

leer más